Cabaretier Roué Verveer komt met zijn voorstelling Op Eigen Risico naar Wijchen
Cabaretier Roué Verveer komt met zijn voorstelling Op Eigen Risico naar Wijchen

Theater ‘t Mozaïek presenteert nieuwe line-up

Cultuur

Theater ’t Mozaïek heeft dit jaar weer een programma weten neer te zetten waar voor iedereen wel iets tussen moet zitten. Gerenommeerde namen als Roué Verveer en Max van Burg staan op de planken in Wijchen maar ook tribute band-liefhebbers, pubquizzers en bezoekers die verdieping zoeken kunnen hun hart ophalen. 

Door Lars Regeer

Theatercoördinator Eline Zwitserloot beleefde dit jaar haar vuurdoop. De opvolgster van Nancy van Nuland had vier maanden de tijd om met een divers theaterprogramma op de proppen te komen. En dat is gelukt. Naar eigen tevredenheid somt ze enkele acts op. Roué Verveer. Gerard van Maasakker. Monique Smit. Onze eigen Twan Kersten. Sjors van der Panne. Allemaal te zien in ‘t Mozaïektheater.

Anders dan anders dit theaterseizoen is de samenwerking met Kasteel Wijchen. Twee muzikale voorstellingen zullen vertoond worden in de trots van ons dorp. Ook nieuw: een Wijchen Weet Meer Weekend dat bol staat van kennis-, wetenschap-, en theatercolleges. Onder meer striptekenaar Robbert van der Kroft (van Sjors & Sjimmie) geeft dat weekend een voorstelling.

De oplettende theaterbezoekers zal ook opvallen dat er meer staconcerten worden gegeven dan voorgaande jaren. Maar liefst vier tribute bands (Toto, ABBA, Queen en Creedence Clearwater Revival) komen een sta-optreden geven en ook de Amy Winehouse Tribute geeft een voorstelling aan de mensen die liever in de stoel achterover leunen. “Wat ik leuk hieraan vind is dat eerdere gasten mede hebben bepaald wie er naar ons theater zou komen. Dit hebben we bewerkstelligd door input op te halen via een enquête onder de Vrienden van het Mozaïek en bezoekers van staconcerten. Iets wat we vaker willen gaan doen in de toekomst.”

De theatercoördinator heeft gepoogd om voor iedereen tussen nul en honderd jaar en daarboven een mooi programma neer te zetten. “Dat is letterlijk gelukt want we hebben zelfs een voorstelling voor ouders die hun baby mee kunnen nemen naar het theater om daar klassieke prikkels te ervaren. Daarnaast hebben we de bekende pubquiz van de Upbeatles en het Moordmysterie weten uit te breiden met een Whodunnit en een pop muziekquiz, het gezelschap Boys Won’t Be Boys komt langs om het gesprek aan te gaan over mannelijkheid en vrouwelijkheid en er is een voorstelling in het kader van 80 jaar vrijheid. Er valt dus weer genoeg te beleven.”

Gisteravond werd het programma officieel gepresenteerd en kregen gasten alvast een voorproefje op het nieuwe theaterseizoen. Na afloop werd direct de kaartverkoop gestart voor de Vrienden van Mozaïek Wijchen. Op 11 mei start de vrije kaartverkoop. Wie benieuwd is naar het volledige programma kan terecht op www.mozaiekwijchen.nl